Pagina's

woensdag 24 november 2021

Aardappel en Chorizo Omelet van Jamie Oliver



Jamie Oliver zegt dat het een kruising is tussen een Spaanse tortilla en een Italiaanse frittata. Laat de kleine saladedressing niet weg - ze is heerlijk!

Ingrediƫnten voor 2 Ơ 4 personen:

6 kleine vastkokende aardappelen, schoongeboend en in blokjes gesneden

zeezout

vers gemalen zwarte peper

6 grote scharreleieren

120 g Iberico chorizo worstjes, in plakken van 1 cm dik gesneden

Voor de saladedressing:

2 sjalotten, gepeld en zeer fijn gesneden

sap van 1 citroen

extra vergine olijfolie

snufje zout en zwarte peper

een handvol verse bladpeterselieblaadjes 

 

Bereiding:

Verwarm je oven voor op de hoogste stand

Doe de aardappelen in een pan met kokend gezouten water en kook tot ze gaar zijn. Giet ze af in een vergiet en laat ze droog stomen. 

Klop de eieren los met een vork in een grote mengkom, kruid goed met peper en zout en zet apart.

Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag van 20 cm of 24 cm met antiaanbaklaag.

Voeg de plakjes chorizo en de aardappelblokjes toe. De chorizo begint te sissen, waardoor de heerlijke olie vrijkomt.

Giet de losgeklopte eieren erover en spreid alles meteen goed uit. 

Zet de hele pan in de voorverwarmde oven (of onder een hete grill) tot de omelet goudbruin is aan de bovenkant net gaar in het midden.

Maak de saladedressing:

Terwijl de omelet in de oven staat, doe je de sjalotten in een kom met het citroensap, wat zout en peper en een scheutje extra vergine olijfolie.

Gooi en knijp de sjalotten met je vingertoppen om ze iets zachter te maken, en meng dan de peterselieblaadjes erdoor. 

Serveer een beetje bovenop de omelet en smullen maar!


3 opmerkingen:

  1. Lijkt me lekker en eenvoudig klaar te maken

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De foto is ook een plaatje! Ik maak regelmatig zoiets, noem het altijd frittata (uit de oven) of boerenomelet (dan uit de pan op het gas). Altijd lekker en makkelijk als je geen zin of tijd hebt om lang in de keuken te staan

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dit recept stond trouwens in het boek : Thuis bij Jamie, die ik heb. Moet toch weer eens wat vaker zijn boeken doorbladeren.

    BeantwoordenVerwijderen