Pagina's

vrijdag 29 juli 2022

Meloensalade met Komkommer en Pijnboompitten

 



Ingrediënten

  • (Cantaloupe) meloen
  • kleine komkommers
  • Rode ui
  • ontpitte dadels
  • Feta
  • Jalapenos of andere peper
  • geroosterde pijnboompitten
  • Muntblaadjes
  • Limoensap 
  • Cayenne of verkruimelde Chilipeper
  • Honing
  • Za'atar
  • Appelazijn
  • Olijfolie
  • zout

Bereiding:

1. Snij de meloen, die als basis voor de salade zal dienen, in stukjes. Schenk een scheutje olijfolie op het bord dat we gaan gebruiken en voeg de gesneden meloen toe. Snijd de komkommer in dunne plakjes (met de mandoline) en leg deze erop. 

2. Voeg een beetje zout, rode ui, ontpitte dadels, nog een scheutje olijfolie, een beetje appelciderazijn, fetakaas, jalapeños, geroosterde pijnboompitten en een paar muntblaadjes toe.

3. Voeg meer olijfolie, limoensap, een beetje cayennepeper, een snufje zout, honing, za'atar toe en klaar.

(De ui en de dadels heb ik weggelaten)

Recept uit La Vanguardia




Geen opmerkingen:

Een reactie posten