Pagina's

woensdag 20 juli 2022

Salade met Asperges, Sperziebonen, Dragonsaus en Mimosa-ei

 


Ingrediënten voor 4 personen

  • 600 gram sperziebonen
  • 300 gram Griekse (schapen-)yoghurt
  • 25 groene asperges
  • 2 hardgekookte eidooiers
  • dragon
  • zout
  • extra vergine olijfolie

Bereiding:

Breek het onderste gedeelte van de asperges, gooi ze weg. Snijd de punten van de asperges. Snijd de stelen in dunne schijfjes en bak ze bruin ze in een pan met een scheutje olie en een snufje zout.

Blancheer de aspergepunten 2-3 minuten in kokend water met zout, giet ze af en laat ze afkoelen in water en ijs. Kook de sperziebonen 3-4 minuten.

Breng de Griekse yoghurt op smaak met een snufje zout en mix tot een romig geheel.

Blancheer 35 g dragon enkele seconden, giet af, koel af in water en ijs en meng met 100 g olie en een snufje zout. Meng met de yoghurt.

Verdeel de asperges en sperziebonen over een serveerschaal en maak af met de yoghurtsaus en de fijn verkruimelde eidooiers.

Recept uit La Cucina Italiana

Geen opmerkingen:

Een reactie posten