Ingrediënten voor de Habas con chorizo
- 425 gram Spaanse reuzenbonen/limabonen
- 250 gram Chorizo - 250 gram
- Olijfolie
- 1 Teentje Knoflook
- 1 zakje/eetlepel Saffraan
- 3 eetlepels platte Peterselie
- 1 Rode ui
- 1 Gele paprika
Bereiding:
Spaanse witte bonensalade is snel klaar te maken. Om te beginnen snij je de chorizo en paprika (zonder zaadlijsten) in blokjes. Vervolgens hak je de knoflook en de ui fijn. Daarna verhit je een beetje olijfolie in een hapjespan. Bak de chorizo 5 minuten en laat de blokjes worst daarna uitlekken op keukenpapier. Doe de paprika, knoflook en ui in dezelfde pan en fruit alles in ongeveer 2 minuten tot de uien glazig zijn. Spoel ondertussen de bonen af en voeg deze daarna toe aan het mengsel in de pan.
Roer er de saffraan doorheen en roerbak het geheel 3 tot 4 minuten op een middelhoog vuur. Doe er tot slot de chorizo en de gehakte peterselie bij en meng alles nog even goed door elkaar. Je Spaanse bonensalade is nu klaar om opgediend te worden.
Tip: Een Spaanse of witte bonensalade kun je ook als hoofdmaaltijd serveren. Geef er in dat geval grofgesneden stukken brood bij. Bovendien is deze salade nog lekkerder als hij een dag afgedekt in de koelkast heeft gestaan. Maak hem daarom als het even kan een dag van tevoren. Dan houd je ook nog tijd over voor andere hapjes en kun je meer tijd doorbrengen met je gasten.
In plaats van witte bonen kun je variëren met andere soorten bonen.
Was lekker; het recept heb ik overgenomen van de site spaanse-tapas.nl/
Zeer goed!
BeantwoordenVerwijderen