BLT, Bacon, Lettuce and Tomato, hier met een luchtige omelet.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 6 plakjes ontbijtspek
- 1 el vloeibare honing
- Sla naar keuze
- 100 gram groene asperges of lente-uitjes
- 150 gr cherrytomaatjes
- 50 gr Parmezaanse kaas aan een stukje
- 4 eieren
- 50 ml slagroom
- zout en peper
- 1 tl mosterd
- 1el olijfolie (plus extra voor de garnering)
- Verhit een droge koekenpan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur. Bak er het spek in ca. 6 minuten aan beide kanten krokant in. Zet het vuur laag en druip de honing ver het spek. Laat kort karamelliseren zodat je een mooi plakkerig laagje op het spek krijgt. Neem uit de pan en laat op een bord afkoelen.
- Breek de houtige uiteinden van de asperges en schaaf ze met een dunschiller in dunne linten. Gebruik je lente-uitjes, snij die in de lengte doormidden. Snij de tomaten in partjes. rasp de Parmezaanse kaas grof.
- Splits de eieren. Klop de eiwitten in een kom tot stijve pieken. Kluts in een andere kom de dooiers met de slagroom, zout, peper en mosterd.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en leg er de aspergelinten of lente-ui slieten in. Bak op middelhoog vuur ca. 1 minuut. Spatel intussen het eiwitschuim door het dooiermengsel. Giet het geheel op de asperges of lente-uitjes en bak ca. 3 minuten tot je een mooie, luchtige omelet krijgt.
- Vouw de omelet zodra de bovenkant stevig is geworden voorzichtig dubbel en laat hem op een warm bord glijden. Verdeel er de sla, de tomaatjes en het spek over. Maak af met nog wat olijfolie en de geraspte Parmezaan.