Het recept stond in Delicious en komt uit de Australische uitgave. Het staat onder het kopje picknick, dus kun je de kip koud eten.
Kruidenkip met een spannende mangosalade, uitermate geschikt voor naar het park. Doordat er geen slablaadjes inzitten blijft ie gekoeld lang goed. Als je op de dag zelf niet veel tijd hebt, marineer de kip dan de avond van tevoren en bereid de salsa alvast voor.
Marineren van 2 uur tot een nacht.
Oventijd 40 minuten
totale tijd 1 uur 10 minuten
Ingrediënten
- 1 hele kip in 8 stukken (vraag je poelier dit te doen) of 6 kippendijen
- 2 bosje koriander - blaadjes geplukt, steeltjes gehakt
- 1 bosje bladpeterselie - steeltjes gehakt
- 3 tenen knoflook grof gesneden
- 10 cm gemberwortel geschild, grof gesneden
- 100 ml zonnebloemolie
- 1 groene peper grof gesneden
- 2 el sojasaus
- 2 limoenblaadjes djeroek poeroet*, fijngesneden
- 2 limoenen bio, sap en rasp
Voor de Mangosalsa:
- 2 mango’s in blokjes
- ¼ komkommer zaad eruit geschraapt, in blokjes
- 4 bosuitjes fijngesneden
- 1 rode peper zaadjes verwijderd, fijngesneden
- 1 limoen sap
- 2½ el olijfolie
Bereiding:
Maal de koriander- en peterseliesteel, knoflook, gember, zonnebloemolie, groene peper, sojasaus, limoenblad en limoenrasp en -sap in een kleine keukenmachine fijn tot een pasta. Maak met een mes inkervingen in de stukken kip en wrijf ze in met de pasta. Marineer de kip afgedekt minstens 2 uur of een hele nacht in de koelkast.
Doe alle ingrediënten voor de mangosalsa in een kom en schep er zout en peper naar smaak door.
Verwarm de oven voor op 180ºC.
Leg de stukken kip op een bakplaat en braad ze in 35-40 min. gaar in de oven, keer ze halverwege.
Serveer de kip met de mangosalsa en korianderblaadjes. (die ben ik net vergeten voor de foto)
* Ik lees dat de plantjes o.a. bij Intratuin te koop zijn. Het wordt een struik die het in Nederland goed schijnt te doen.
De kip smaakte niet uitgesproken Aziatisch. De mangosalsa was heerlijk fris.
Die salsa lijkt mij lekker.
BeantwoordenVerwijderenIk heb ook een hartig recept met mango op mijn lijstje staan. Komt binnenkort aan de beurt.
De blaadjes hebben wij in de vriezer, een heel pak van een grote Aziatische toko in Rotterdam. Daarnaast hebben we ook altijd gember, citroengras, citroenblad, kerrieblad en nog wat typisch Aziatische ingrediënten in de vriezer. Ben dol op dit soort recepten!
BeantwoordenVerwijderenIk heb gelukkig ook Amazing Oriental in de buurt en een goede toko in de stad. Ik heb ook het een en ander in de diepvries. Het lastigste is de Thaise basilicum, ik geloof niet dat die als plantje of in diepvries te koop is. Misschien weet jij dat?
BeantwoordenVerwijderen