Pagina's

donderdag 5 januari 2023

Baskische Roereieren met Paprika en Chorizo




En nog had ik na de feestdagen aangesneden paprika's in groentela  liggen. Hier kan je deze makkelijke en lekkere roereieren van maken. Ik maakte voor mijzelf een flinke portie voor het avondeten.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 rode paprika 
  • 1 groene of gele paprika
  • 1 ui
  • 4 eieren
  • Chorizo ​​of saucisson/salami
  • Boter
  • 4 sneetjes brood
  • Extra vergine olijfolie
  • Zout

Bereiding:

Snij de paprika's in reepjes en daarna in kleinere stukjes. 

Snij de ui in kleine stukjes en bak ze in een koekenpan in wat olijfolie 3-4 minuten. Doe de paprika's erbij en fruit ze tot ze iets zachter zijn maar niet helemaal gaar. Bak ook een lepeltje pimentón mee als je geen chorizo maar een andere worst gebruikt.

Snij ondertussen de worst in kleine stukjes en voeg ze toe. Bak alles nog een paar minuten bruin en doe dan de hele inhoud van de pan in een kom, maar laat het onderste bakvet in de pan zitten.

Voeg aan dat bakvet een klontje boter toe en laat smelten. Zet het vuur laag en breek de eieren, roer voortdurend met een houten lepel zodat het overal gelijkmatig stolt.

Voeg de warme roereieren toe aan de gebakken paprika en ui.

Op dit punt kun je een paar sneetjes brood roosteren en hierop de roereieren in Baskische stijl scheppen. Je kunt ze direct warm serveren, of er later van genieten op kamertemperatuur. Als tapas kun je sneetjes stokbrood gebruiken als basis voor croutons waarop je een lepel Baskische roerei legt.

Recept gelezen op granconsigliodellaforchetta

Geen opmerkingen:

Een reactie posten