Pagina's

zondag 19 februari 2023

Siciliaanse Kip - Pollo alla siciliana met Bloedsinaasappelsalade


Ze zijn er weer, de donkerrode bloedsinaasappels uit Sicilië. Ze worden zowel in zoete gerechten als in hartige gerechten gecombineerd, zoals in salades met venkel, ui en olijven.

En met deze kip is de maaltijd helemaal een Siciliaans feestje:

Ingrediënten voor de Pollo alla Siciliana

  • 1 kg kip in stukken
  • 150 gr. kerstomaatjes
  • 50 gr. zwarte olijven zonder pit 
  • 30 gr. kappertjes 
  • Knoflook 2 teentjes
  • 2 Spaanse pepers
  • Venkelgroen of muntblaadjes naar smaak
  • 3 dl Roséwijn 
  • 2 dl Water 
  • Extra Vergine olijf olie
Bereiding:

Snijd de kerstomaatjes doormidden1en houd ze opzij. Verwijder het steeltje van de pepers, snijd ze doormidden om de zaadjes eruit te halen, snij ze dan in dunne plakjes.

Verhit de olijfolie in een pan, voeg de twee teentjes ongepelde knoflook toe en de pepers bak ze een  paar minuten, voeg dan de kip toe

Bak de stukken kip 2-3 minuten per kant op middelhoog vuur en voeg dan de kerstomaatjes toe, de olijven en de kappertjes.

voeg een deel van de tuinkruiden (munt of wilde venkel) toe,  Blus af met de wijn, laat verdampen en giet dan ook het water erbij

Dek af met het deksel1en bak nog 20 minuten op laag vuur. Voeg na deze tijd het resterende deel van de venkel toe en kook zonder deksel gedurende 15-20 minuten op middelhoog vuur, af en toe roerend. Eenmaal gaar, verwijder de gepocheerde knoflookteentjes en breng op smaak met zout indien nodig. Serveer de Siciliaanse kip gloeiend heet

Bewaren

De Siciliaanse kip is in een luchtdichte bewaardoos 3 dagen houdbaar in de koelkast. Je kunt de bereide kip invriezen als je verse ingrediënten hebt gebruikt.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten