Pagina's

donderdag 29 juni 2023

Salade met Asperges, Zalm en Kwartelei



Jolande Vos, van wie dit recept is, mengt rauwe zalm door de salade. Omdat ik geen visboer in de buurt heb met superverse sushimi zalm, heb ik de vis niet rauw, maar uit de airfryer en  naast salade geserveerd.


Ja, de aspergetijd is al weer voorbij, maar ik had nog geschilde verse ongekookte asperges in de diepvries. Je kunt de bevroren asperges zo in het kokende water doen en alleen de kooktijd is iets langer.

Ingrediënten:

  • 250 g zalmfilet
  • 2 el olie
  • 750 g witte asperges, geschild
  • zout
  • 12 kwarteleitjes
  • 1 zakje biologische veldsla-melange met rucola à 100 g
  • 2 el platte peterselie, grof gehakt
  • 2 el bieslook, grof gehakt
  • 3 el olijfolie
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 tl mosterd
  • versgemalen peper
  • ½ bakje tuinkers ter garnering


Bereiding:

Snijd de zalm in mooie reepjes. (Of pocheer of bak de filet, klik voor zalm uit de airfryer hier) Breng de geschilde asperges aan de kook in koud water en wat zout. Kook ze beetgaar in ca. 7 minuten. Spoel af onder koud stromend water. Dep droog met keukenpapier en snijd in stukken van ca. 4 cm. Kook intussen de kwarteleitjes in ca. 4 à 5 minuten hard. Laat schrikken onder koud stromend water. Pel de eitjes en halveer ze overlangs.

Meng de sla met peterselie en bieslook. Klop een dressing van olie, azijn, mosterd, zout en peper. Schep de dressing door de sla en verdeel dit over 4 diepe borden. Verdeel zalm, asperges en kwarteleitjes erover. Garneer met tuinkers.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten