Pagina's

donderdag 10 februari 2011

Bloemkoolcurry


Ingrediënten:
1 bloemkool in roosjes
2 aardappelen in blokjes, (weglaten bij low-carb)
1 grote ui, klein gersneden
 400 ml cocosmelk
6 hardgekookte eieren
3 eetlepels olie
Garnering:
Eventueel geroosterde schilfers amandelen
klein bosje verse koriander
Voor de Vadouvan currypasta:
1 volle eetlepel vadouvan
1 rode peper, eventueel zonder zaadjes, klein gesneden
Duimgroot stukje verse gember, geraspt
4 knoflooktenen, gehakt
4 gedroogde pepertjes
1 eetlepel kurkuma
1/2 theelepel zout
3 eetlepels pindaolie
2 eetlepels tomatenpuree

Bereiding currypasta:
Maak de currypasta als volgt klaar, of kies een andere pasta uit de  Easy homemade curry pastes van Jamie Oliver. Of met een potje Patak saus.
  1. Rooster de vadouvan in een droge koekenpak tot het geurt.
  2. Doe het over in een vijzel of hakmolen en voeg alle andere ingrediënten erbij. Vijzel of maal tot een gladde pasta.
Bereiding gerecht:
  1. Verhit een diepe tefalpan of wok op middelhoog vuur. Doe de olie erin, voeg de ui erbij en bak op middelhoog vuur gedurende 8-10 minuten tot ze zacht zijn en goudbruin worden.
  2. Roer de currypasta erdoor en bak 2 minuten.
  3. Zet het vuur hoger en voeg de blokjes aardappel toe. Roer regelmatig tot de buitkant zacht is.
  4. Voeg dan de bloemkool toe en roer goed om zodat elke stukje bedekt is met de currypasta.
  5. Roer vervolgens de cocosmelk erdoor. Voeg zout toe, draai het vuur hoger en roer tot het kookt, doe dan een deksel schuin op de pan en zet het vuur lager.
  6. Laat de curry 20-25 minuten sudderen, steeds omroeren, tot de saus licht ingekookt is en de groenten zacht zijn.
  7. Duw de halve eieren een beetje in de curry, doe het deksel weer op de pan en laat nog eens 1 of 2 minuten sudderen.
  8. Serveer met gesneden koriander, en eventueel de amandelen.
Het smaakte niet gek, en ik heb weer een vegetarisch recept op mijn repertoire, en nog koolydraatarm ook. Het lijkt me wel lekkerder met aardappel, want dan heb je toch verschillende texturen. Deze hoeveelheid is al voor 2 dagen.
Het originele recept was met een kant-en-klare Patak saus, maar daar zit suiker in.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten