Ingrediënten:
Visfilet van verschillende soorten stevige vis zoals kabeljauw, zalm
Grote rauwe, gepelde garnalen
Marinade:
3 teentjes knoflook, gehakt
4 eetlepels limoen-of citroensap
2 of 3 tl gemalen komijn
1 eetlepel milde paprikapoeder
Zout en zwarte peper
Verder:
Olijfolie
2 middelgrote uien
1 / 2 gele en 1 / 2 rode paprika
2 tomaten
Snufje rode pepervlokken
1 blikje cocosmelk
1 grote bos koriander, gehakt met een beetje gereserveerd voor de garnering
Eventueel erbij:
Rijst
Voorbereiding:
1. Marinade:
Meng in een kom alle ingrediënten voor de marinade.
Snijd de vis in blokjes van ongeveer 3 cm en doe deze met de garnalen in de marinade.
2. Groenten:
Snijd de uien en paprika's in dunne ringen en de tomaten in plakken.
3. Bereiding:
- Schenk wat olijfolie in een pan , leg daar achtereenvolgens op:
- de helft van de uiringen,
- de helft van de paprikaringen
- de helft van tomatenplakken.
- Schik daarop de stukken vis met de marinade.
- Strooi er zout en peper over
- Voeg de helft van het bosje koriander toe.
- Begin dan opnieuw met een laag uiringen, paprikaringen en plakken tomaten.
- Schenk de kokosmelk erover en en een royale scheut olijfolie.
- Breng aan de kook en laat sudderen tot de groenten zacht zijn.
- Garneer met de rest van de koriander.
Serveer met rijst.
1 blikje kokosmelk van 400 ml = 4 Kh
2 tomaten = 5 Kh
1 paprika = 5 Kh
Geen opmerkingen:
Een reactie posten