Ingredienten:
1 kleine knolselderij
sap van 1 citroen
1 struik bleekselderij
150 gr zachte geitenkaas
1 granaatappel
klein bosje peterselie
half bosje dragon
Dressing:
2 stengels bleekselderie
1 teentje knofloook
1/2 el versgeraspte mierikswortel
3 el rode wijnazijn
1 dl zonnebloemolie
Bereiding:
- Schil de knolselderie, snijdt hem in plakken en de plakken in dikke lucifers. Bewaar die in een bak koud water met citroensap.
- Snijd de bleekselderie op twee stengels na in stukken en die vervolgens ook in dikke lucifers van ongeveer dezelfde maat als de knolselderie.
- Zet een pan water op, doe er zout in en kook de twee selderies een minuut of tien tot ze zacht maar niet papperig zijn.
Dressing:
- Snijd de twee overgebleven stengels bleekselderie grof en kook ze gaar.
- Pureer ze in een blender met de fijngehakte knoflook, de mierikswortel, de azijn en de olie. Voeg wat zout en peper toe en proef.
- Giet de helft van de dressing over de twee selderies en laat een uurtje staan, dan trekt de smaak goed in.
Garnering:
Hak de peterselie en de dragon. Schep die met de granaatappelpitten door de salade. Verdeel de geitenkaas erover en schep er nog wat extra dressing overheen. (Ik had geen granaatappel in huis; hier zie je cranberries)
Knolselderij, rauw per 100 gr: 9,2 Kh
Bleekselderij, rauw per 100 gr: 3,5 Kh
Knolselderij, rauw per 100 gr: 9,2 Kh
Bleekselderij, rauw per 100 gr: 3,5 Kh
Recept van Marjoleine de Vos die het weer van Yvonne van Boven heeft.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten