Het oorspronkelijke recept is met vijgen - dit is met tutti frutti |
Ingrediënten:
1 ongekruide varkensrollade van 1,5 kg
1 ongekruide varkensrollade van 1,5 kg
olijfolie
2 rode uien, gepeld en in ringen gesneden
2 tenen knoflook. gepeld en in plakjes gesneden
peper en zout
klein bosje verse tijm
boter
6 vijgen, gehalveerd
(of tutti frutti)
2 wijnglazen Marsala
275 ml kippenbouillon
Eventueel 3 eetlepels crème fraîche
Bereiding:
Verhit de oven op 200 gr.
- Verhit een braadpan, giet er een scheut olijfolie in en bak de ui en knoflook zachtjes aan.
- Wrijf de rollade in met peper, zout en tijm.
- Schuif de uien in de pan opzij, voeg een klontje boter toe en bak de rollade lichtjes aan.
- Voeg de vijgen of tutti frutti toe, giet een glas Marsala over het vlees en voeg nog een klontje boter toe.
- Scheur een stuk bakpapier af op de maat van de pan, verfrommel het en houd het onder de koude kraan. Trek het weer glad en stop het vlees en de uien met het fruit er mee in. Zo stoomt en braadt het vlees tegelijk, zodat het sappig blijft.
- Plaats de pan in een hete oven. Neem na 20 minuten het papier van het vlees, keer het vlees om en voeg nog een glas Marsala toe.
- Leg het papier weer terug en braad nog eens 30 à 40 minuten.
Check of het vlees gaar is - of als de kerntemperatuur 72 gr. aanwijst - leg op een schaal en laat 15 minuten rusten.
- Schep eventueel vet van de saus af, voeg de kippenbouillon toe en laat 10 minuten pruttelen. roef op peper en zout en voeg eventueel de crème fraîche toe.
Snij het vlees in plakken.
Dit recept met kerst gemaakt en dan met een kiprollade en de kippenbouillon er direct bij in..... het was mjummieeeeeees
BeantwoordenVerwijderen