Ei in schuimnestje |
Ei in spinazienestje |
Ei in schuimnestje
Ei
Geraspte kaas
Zout
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 230 gr, bedek een rooster of bakblik met bijv. een siliconenvel of bakpapier, en plaats het rooster in het midden van de oven.
- Scheid de eidooiers van het wit. Doe elke eidooier in een apart kommetje.
- Klop het eiwit in een vetvrije kom stijf met een beetje zout.
- Vouw er voorzichtig de geraspte kaas door.
- Maak een bergje eiwit op het bakpapier, maak met een lepel een kuiltje in het midden.
- Plaats 3 minuten in de oven.
- Doe voorzichtig de eidooier in het kuiltje.
- Plaats het rek terug in de oven en laat nog eens 3 minuten bakken.
Ei in spinazienestje:
ei
plakjes ham
diepvriesspinazie
sjalotje(s)
room
zout,
peper of piment d’Espelette
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 gr.
- Laat de spinazie in de magnetron ontdooien en knijp er zoveel mogelijk vocht uit.
- Pel en hak de sjalotjes en bak ze 3 min. in een beetje olijfolie.
- Voeg de spinazie toe, de room, zout en peper.
- Laat een minuut of 5 sudderen.
- Bekleed de ingevette vormpjes met de plakjes ham, leg de spinazie erop en maak een kuiltje in het midden.
- Deponeer het ei in het kuiltje.
- Plaats 10 à 15 minuten in de oven.