Ingrediƫnten voor 4 pers:
800 gr wildsteaks
5 jeneverbessen
handje verse tijm
peper en zout
olijfolie
4 sjalotten, dun gesneden
1 teen knoflook, fijngesneden
1glas stevige rode wijn
200 gr bosbessen
ijskoude boter
Bimi of broccoli
Bereiding:
- Maak de tijm, jeneverbessen, peper en zout in de vijzel fijn en roer er 2 scheuten olijfolie doorheen.
- Wrijf de steaks ermee in.
- Laat een pan op hoog vuur loeiheet worden en schroei het vlees in ca. 7 minuten aan.
- Doe het vlees over op een bord en bewaar onder alufolie of in een lauwe oven.
- Zet het vuur lager en doe een scheut olijfolie in de pan, voeg de sjalotten met de knoflook toe en bak zachtjes 3 minuten.
- Draai het vuur weer hoger en voeg de wijn toe. Laat tot ongeveer de helft inkoken.
- Doe de bosbessen erbij en laat nog eens 4 minuten zachtjes sudderen.
- Verwijder de pan van het vuur, doe een paar ijskoude klontjes boter in de pan en beweeg de pan in de rondte tot de saus glanst.
- Lepel de saus over het gesneden vlees.
- Leg het vlees op een bedje van gestoomde bimi.
Was lekker; jammer er niet vaker springbok of kudu verkrijgbaar is.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten