Minestrone met quinoa. Hier nog zonder het garnituur. |
Ingrediënten:
2 eetlepels olijfolie
12 verse zilveruitjes (of sjalotjes)
6 knoflookteentjes, gepeld
¾ cup koolraap in blokjes
¾ cup knolselderij in blokjes
100 gr worteltjes in schuine stukjes
80 gr venkel in blokjes
40 gr bleekselderij in stukjes
1 theelepel tomatenpuree
1 bouquet garni
10 à 12 gekneusde peperkorrels
peterseliestelen
2 liter kippenbouillon of naar keuze
2 hele tomaten, ontveld
3 eetlepels quinoa
1 courgette in blokjes
50 gr cannellibonen uit blik, afgegoten.
Garnituur:
Citroenschil, geraspt
2 eetlepels gehakte peterselie
geraspte parmezaanse kaas
Bereiding :
- Verhit de olie in een grote soeppan, voeg de uitjes, knoflook, koolraap, knolselderij, worteltjes, venkel en bleekselderij toe en bak aan in 3 à 4 minuten.
- Voeg tomatenpuree toe en bak 1 minuut.
- Schenk de kippenbouillon erbij.
- Voeg bouquet garni , de hele tomaten en de quinoa toe. Breng aan de kook en draai het vuur lager. Laat 15 à 20 minuten sudderen tot de groenten zacht zijn.
- Voeg de laatste 3 minuten de courgetteblokjes en de bonen toe.
- Vis de peterseliestelen en het bouquet garni eruit. Proef op peper en zout.
- Serveer de soep in kommen en garneer met geraspte citroenschil, gehakte peterselie, geraspte parmezaanse kaas en een sliertje olijfolie.
Opmerking:
In het originele recept wordt er zelfgemaakte Späetzle toegevoegd. Ik heb de pasta achterwege gelaten ivm koolhydraten.
De volgende dag is de soep lekkerder, dan is de quinoa ook wat meer uitgezet.
Quinoa heeft veel eiwitten en daardoor ook geschikt voor koolhydraatarm dieet.
Recept van de Australische masterchef George Calombaris. Hij heeft trouwens ook een restaurant op Mykonos.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten