Zwaardvis in Ghiottasaus, een gerecht uit Messina, Sicilie, met kappertjes, olijven en tomaten. |
Ingrediënten:
zwaardvis in plakken gesneden
groene of zwarte olijven
kappertjes
kerstomaatjes (of in de winter salsa di pomodoro)
1 kleine stengel bleekselderie
1 ui
olijfolie
Voorbereiding:
De olijven ontpitten en in plakjes snijden
Ui fijnhakken
Bleekselderij in stukjes snijden
Kappers afspoelen
De olijven ontpitten en in plakjes snijden
Ui fijnhakken
Bleekselderij in stukjes snijden
Kappers afspoelen
Bereiding:
- Giet wat olijfolie in pan en bak de ui goudbruin. Voeg dan de bleekselderij toe.
- Na een paar minuten de kappers en de olijven toevoegen.
- Na enkele minuten de passata toevoegen, warm laten worden en de zwaarvis in de saus leggen.
- Vuur lager zetten en na 7 minuten de vis voorzichtig omkeren en ook de andere kant 7 minuten laten garen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten