Ingrediƫnten:
2 bosduiven
stuk wortel
1 ui
stukje prei
blokje knolselderie
klein schepje tomatenpuree
laurier
tijm
gekneusde jeneverbessen
peper en (truffel)zout
gedroogde morilles
sherry
Verhit de oven op de hoogste stand.
- Snijd het borstvlees van de karkassen en zet apart.
- Plaats in een braadslede de in stukken gesneden karkassen met de tomatenpuree en de grof gesneden groenten tot ze beginnen te kleuren.
- Doe ze over in een pan en giet er 1 liter water op. Voeg de laurier en de tijm toe en laat een uurtje trekken.
- Zeef de bouillon en voeg de jeneverbessen, tijm en sherry toe. Laat wat inkoken.
- Was en week de morilles. Snijd ze in smalle reepjes.
- Verwijder de kruiden, voeg de morilles aan de bouiilon toe en laat op een zacht vuurtje nog 10 minuten trekken.
- Snij de borstfilets in smalle reepjes en laat ze zachtjes in de bouillon pocheren.
- Maak op smaak af met (truffel)zout en peper.
Was wel heel lekker. Dank je wel jager!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten