Banh Mi Thit stokbroodje |
Ingredriënten
kleine baguettes
winterwortel, ca 200 gr in stukken va ca 10 cm
winterwortel, ca 200 gr in stukken va ca 10 cm
1 rettich (daikon) in stukken van ca 10 cm
1 komkommer
1 pepertje
mayonaise
roompâté
Giò bì quê Huó'ng of fricandeau in plakjes
Giò bì quê Huó'ng of fricandeau in plakjes
3 takjes koriander of bladpeterselie
sojasaus
nuoc mam (vissaus)
Giò bì quê Huó'ng gefabriceerd in Parijs |
Marinade voor zoetzure wortel:
100 ml rijstazijn
50 g suiker
0.5 tl zout
Voorbereiding:
Schil en rasp de wortel in de lengte op de mandoline met het middelste julienne mes.(ik doe een ovenwant aan, want de Japanse mandoline is vlijmscherp)Kook in een pan de azijn met de suiker en zout tot de suiker is opgelost. Schenk het over de wortel en laat minstens 2 uur intrekken.
Verder:
- Schil en rasp een vierde van de rettich in de lengte op de mandoline op het middelste julienne mes
- Halveer en snijd de komkommer in dunne plakjes op de mandoline met het gladde mes
- Snijd de peper in ringen op de mandoline met het gladde mes
- Snijd de baguettes over de lengte doormidden, pluk er een beetje broodkruim uit.
- Bestrijk de helften dun met mayonaise.
- Beleg het onderste gedeelte om en om met plakjes paté en Giò bì quê Huó'ng of fricandeau.
- Leg daar de wortelsalade, rettich, komkommer, peperringetjes en blaadjes koriander op.
- Besprenkel met sojasaus en vissaus
"Wij houden van een mandoline, van je pingelepingelepingelepingelepong'
Makkelijk Low carb te maken zonder het brood.
Recept van Rudolph van Veen uit de uitzending Hanoi. Hier staat het filmpje.(eerst inloggen in 24kitchen).
Het was heel lekker. Van de rettich die over was rettich-, nee rammenas- of toch daikon-, dat klinkt leuker, koekjes gemaakt.
Maar ik heb nog meer rettich over, er komt geen eind aan, aan zo'n ding.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten