Pagina's

maandag 9 april 2012

Truffelpuree

Van de laatste gruzelementjes truffel heb ik truffelpuree gemaakt, zodat ik er lekker lang mee kan doen. Het recept is van Peter Lute, van Restaurant Lute Ouderkerk aan de Amstel en bij het grote publiek bekend als jurylid bij Junior Masterchef.  Op dit  filmpje wordt deze bereiding gedemonstreerd met 200 gram truffel!
Benodigdheden:
Truffel
de helft aan boter als het gewicht aan truffels
de helft aan kalfsfond als het gewicht aan truffels

Bereiding:
Vermaal /rasp de truffel tot ze een structuur van kaviaar heeft.
Laat de boter op een laag vuurtje in een pannetjes smelten tot het licht bruist, maar niet bruin wordt.
Voeg de fijngemaakte truffel erbij. Zorg dat de temperatuur laag, tot 40C blijft. Even familie laten maken.
Voeg de kalfsfond toe en laat even doorwarmen.
Peper en zout.
Laat afkoelen, waarbij telkens evengeroerd moet worden..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten