Pagina's

zaterdag 2 juni 2012

Tonijn op de wijze van Genua


Er gaat niets boven goede verse tonijn die even om en om gegrild of gebakken is, 'seared', geschroeid, zoals ze in Amerika zeggen. Maar heb je die niet in de koelkast liggen, kan deze de tonno alla genovese van diepvriestonijn ook heel goed.

Ingrediënten voor 6 personen
6 tonijnmoten van 3 cm dik à 120 gr
15 gr gedroogd eekhoorntjesbrood
4 ansjovisfilets
droge witte wijn
peterselie
boter
extravergine olijfolie
zout en peper

Bereiding:
  1. Week het eekhoorntjesbrood volgens de instructies op de verpakking, knijp uit en hak fijn.
  2. Verhit een scheutje olijfolie met 10 gr boter. Bak de ansjovisfilets tot ze smelten.
  3. Voeg een fijngehakt bosje peterselie en het eekhoorntjesbrood toe.
  4. Leg de tonijnmoten op het haksel en zet het vuur hoger. Bak de moten ca. 30 seconden. Draai de moten om.
  5. Voeg een half glas wijn, zout en peper toe. Doe een deksel op de pan en bak de tonijn op laag vuur 5-6 minuten verder.
  6. Serveer de tonijn met het sausje.
Uit La Cucina Italiana

Geen opmerkingen:

Een reactie posten