Ingrediënten voor 6 personen:
2 kg asperges
1 kg garnalenstaarten
filodeeg
Voor de vinaigrette:
1 ei
5 cl olijfolie
3 cl milde azijn
1 el mosterd
1/2 gehakte ui
klein bosje bieslook
Garnering:
stukje tomaat
Bereiding:
- Asperges koken. (Ik had hier mijn diepvriesasperges voor gebruikt)
- Kook het ei hard en hak het wit en het geel afzonderlijk fijn.
- Meng voor de vinaigrette de overige ingrediënten met een garde en voeg vervolgens het gehakte ei toe.
- Pel de garnalen. Snij vierkantjes van dubbel filodeeg, leg er 2 garnalen op, vouw driehoekjes van het deeg en rol ze vervolgens als een sigaar op. Zet ze vast met een prikker.
- Bak ze in een friteuse of wok.
- Schik de asperges op het bord, leg er de krokante garnalenpakketjes op en drapeer er de vinaigrette rondom heen.
Uit het Franse Lidl blaadje van afgelopen zomer.
Wel een recept van de 2 Michelin sterren kok François Paul
BeantwoordenVerwijderen