Ingrediƫnten:
250 g gerookte forel of paling
4 preien
4 takjes verse tijm
4 el olijfolie
4 el balsamico azijn (liefst zonder karamel)
fleur de sel en peper van de molen
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°.
- Snij de wortelaanzet en het groen van de prei. Snij het wit in stukken van 10 cm en snij ze in de lengte in vier zodat je reepjes krijgt, haal ze wat uit elkaar. Schik de reepjes in een ovenschaal.
- Overgiet rijkelijk met de olijfolie en de balsamico (dat wordt ook je saus, dus zeker niet verminderen qua hoeveelheid). Verwijder de blaadjes van 3 takjes tijm en doe op de prei. Kruid met peper en zout. Meng alles goed met je handen zodat elk reepje prei met de saus bedekt is. Dek de schotel af met aluminiumfolie en zet 25-30 minuutjes in de oven.
- Snij de paling of forel in gelijke stukken van zo'n 6 cm (de forel doe je ook nog eens middendoor). Leg op de rooster van de oven en zet de laatste 5 minuutjes in de oven met de prei.
- Verdeel de prei en de vis over de borden en overgiet met de saus. Werk af met nog wat verse tijm en dien op.
Recept van Pascale Naessens
Geen opmerkingen:
Een reactie posten