Ingrediƫnten:
450 gr bloemkool
250 gr broccoli
200 ml kippenbouillon
70 ml slagroom
35 gr walnoten
30 gr blanke amandelen
1 el bloem
boter
kerriepoeder
fijngehakte peterselie
extravergine olijfolie
zout
Benodigdheden:
halfronde bakvorm (16 cm diam.)
bakpapier
Bereiding:
- Snijd de bloemkool en broccoli in roosjes. Kook ze afzonderlijk beetgaar in water met wat zout. Giet beide groenten af en laat afkoelen.
- Vet de bakvorm in met boter. Maak een stuk bakpapier nat, wring het uit en bekleed de vorm ermee Vet ook het papier in met boter.
- Bekleed de vorm met bloemkool en broccoli, wissel de groenten af, maar laat een beetje achter.
- Hak de walnoten grof. verwarm de oven op 170 gr. Verhit in een koekenpan 1 el olie en een klontje boter. Voeg de walnoten en de amandelen toe en bak tot ze verkleuren. Voeg 1 el peterselie en de resterende bloemkool en broccoli toe. Roer door en bak het geheel nog enkele minuten. Schep het geheel in de vorm en druk de vulling geheel goed aan. Zet de vorm ca. 20 minuten in de oven.
- Maak de saus: Verwarm de bouillon. Meng de bloem met 1 el boter en voeg het mengsel bij de bouillon. Roer goed door en voeg een snuf kerriepoeder, de slagroom en zout toe. Breng de saus al roerend zachtjes aan de kook en kook hem 1-2 minuten.
- Haal de vorm uit de oven en laat enkele minuten afkoelen. Stort vervolgens de koepel op een schaal.
- Besprenkel de koepel met de kerriesaus en serveer gelijk, goed warm.
Recept Cupola di cavolfiore e broccoli con salsa al curry uit La Cucina Italiana.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten