Pagina's

zaterdag 22 september 2012

Zalm met broccoli en pijnboompitten

Ingrediƫnten:
450 gr zalmfilet
200 gr broccoliroosjes
20 gr pijnboompitten
peterselie
knoflook
rode peper
extravergine olijfolie
zout

Bereiding:
  1. Kook de broccoliroosjes ca. 5 minuten en neem ze uit de pan met een schuimspaan. Bewaar het kookwater.
  2. Verwijder indien nodig de huid van de zalmfilet. Snij de filet in blokjes van 2,5 cm. Bak de zalmblokjes met zout ca. 5 min. omscheppend in een koekenpan waar ze in een enkele laag inpassen.
  3. Hak een bosje peterselie fijn met een beetje rode peper en knoflook naar smaak en de pijnboompitten
  4. Snij de broccoliroosjes in kleinere stukjes.
  5. Verhit 4 el olie in een koekenpan. Voeg het peterseliehaksel en de broccoli toe en bak het geheel al roerend ca. 30 seconden op hoog vuur. Voeg zout en ca. 1 dl van het kookwater toe. Laat het vocht verdampen en zet na ca. 1 minuut het vuur uit.
  6. Serveer de zalm met de broccoli.

Recept Bocconi di salmone con broccoletti e pinoli uit La Cucina Italiana

Geen opmerkingen:

Een reactie posten