Ingrediƫnten:
450 gr zalmfilet
200 gr broccoliroosjes
20 gr pijnboompitten
peterselie
knoflook
rode peper
extravergine olijfolie
zout
Bereiding:
- Kook de broccoliroosjes ca. 5 minuten en neem ze uit de pan met een schuimspaan. Bewaar het kookwater.
- Verwijder indien nodig de huid van de zalmfilet. Snij de filet in blokjes van 2,5 cm. Bak de zalmblokjes met zout ca. 5 min. omscheppend in een koekenpan waar ze in een enkele laag inpassen.
- Hak een bosje peterselie fijn met een beetje rode peper en knoflook naar smaak en de pijnboompitten
- Snij de broccoliroosjes in kleinere stukjes.
- Verhit 4 el olie in een koekenpan. Voeg het peterseliehaksel en de broccoli toe en bak het geheel al roerend ca. 30 seconden op hoog vuur. Voeg zout en ca. 1 dl van het kookwater toe. Laat het vocht verdampen en zet na ca. 1 minuut het vuur uit.
- Serveer de zalm met de broccoli.
Recept Bocconi di salmone con broccoletti e pinoli uit La Cucina Italiana
Geen opmerkingen:
Een reactie posten