Pagina's

donderdag 13 september 2012

Tomatensoep van geroosterde tomaten



Als er geen echte zongerijpte tomaten meer zijn, is dit een oplossing om ze intenser te doen smaken. Ik vind het trouwens altijd lekkerder om de tomaten eerst te roosteren.

Ingrediƫnten:
750 gram rijpe vleestomaten
2 takjes thijm
2 takjes rozemarijn
4 eetlepel olijfolie
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
1 eetlepel tomatenpuree
2 blokjes tuinkruidenbouillon
zout en versgemalen peper

Bereiding:
Verwarm de oven voor op de grillstand.
  1. Was de tomaten en snij ze in vieren. Leg de tomaten op een grote platte schaal.
  2. Was 2 takjes tijm en 2 takjes rozemarijn en kneus de blaadjes fijn met 1eetlepel olijfolie
  3. Plaats de tomaten en kruiden erover ca. 9 minuten net onder de grill. De zwarte velletjes kan je er desgewenst zo aftrekken.
  4. Pel en snipper 2 sjalotjes en 2 teentjes knoflook.
  5. Verhit 3 eetlepels olijfolie en bak de sjalot en knoflook ca. 2 minuten.
  6. Voeg 1 eetlepel tomatenpuree toe en laat deze ca. 3 minuten meebakken op laag vuur.
  7. Voeg de geroosterde tomaten toe met 1 liter water en verkruimel er 2 blokjes tuinkruidenbouillon boven.
  8. Laat de soep ca. 10 minuten zachtjes koken en pureer deze. Breng de soep eventueel op smaak met zout en versgemalen peper, worcester- of zoete chilisaus.
Recept van Super de Boer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten