Pagina's

vrijdag 14 september 2012

Karbonades bakken op z'n Italiaans


Ik heb het twee keer gemaakt, een keer met een kalfskotelet en een keer met een varkenskabonade en beide keren waren ze erg lekker.

Ingrediënten:
Karbonades
Grof zeezout
Citroen


Bereiding:
Neem een koekenpan met anti-kleeflaag en zet hem op hoog vuur.
Bedek één kant van elke kotelet met een of twee theelepels grof zout – beslist geen fijn zout. Ze moeten er zo uitzien:

  1. Leg de koteletten/karbonades met de zoutkant boven in de hete pan, zonder olie of ander vet. Bak de karbonades tot het zout op de bovenkant begint te glanzen; dat betekent dat ze het sap uit het vlees geabsorbeerd hebben (dat duurt iets minder dan 10 minuten).
  2. Draai de karbonades om op de gezouten kant. Bak nog een paar minuten tot het zout aan de pan kleeft. Draai weer om en verwijder het te veel aan zout.
  3. Serveer de karbonades en besprenkel aan tafel met citroensap.
Recept van de Amerikaans-Duits-Italiaanse Luisa Weiss van de Wednesday Chef.


1 opmerking: