Ik heb het twee keer gemaakt, een keer met een kalfskotelet en een keer met een varkenskabonade en beide keren waren ze erg lekker.
Ingrediënten:
Karbonades
Grof zeezout
Citroen
Bereiding:
Neem een koekenpan met anti-kleeflaag en zet hem op hoog vuur.
Bedek één kant van elke kotelet met een of twee theelepels grof zout – beslist geen fijn zout. Ze moeten er zo uitzien:
- Leg de koteletten/karbonades met de zoutkant boven in de hete pan, zonder olie of ander vet. Bak de karbonades tot het zout op de bovenkant begint te glanzen; dat betekent dat ze het sap uit het vlees geabsorbeerd hebben (dat duurt iets minder dan 10 minuten).
- Draai de karbonades om op de gezouten kant. Bak nog een paar minuten tot het zout aan de pan kleeft. Draai weer om en verwijder het te veel aan zout.
- Serveer de karbonades en besprenkel aan tafel met citroensap.
Recept van de Amerikaans-Duits-Italiaanse Luisa Weiss van de Wednesday Chef.
Echt een heerlijk gerecht de kalfskotelet, een echte aanrader!!!
BeantwoordenVerwijderen