Ingrediƫnten:
250 g kipfilet *
1.5 l eigengemaakte kippenbouillon*
2 rode pepers
1 cm gemberwortel
1 stengel sereh
400 ml kokosmelk
1 paksoi
0.5 winterwortel
150 g noedels of naar smaak
2 el vissaus Nam Plah
1 limoen
koriander naar smaak
Bereiding:
- Snijd de kipfilet in dunne repen.
- Halveer de pepers, verwijder de zaadlijst en snijd fijn.
- Schil de gember en snijd of rasp fijn.
- Was de serehstengel en kneus hem door hem op verschillende plaatsen te knakken, leg er een knoop in.
- Breng in een pan de kippenbouillon met de kokosmelk aan de kook. Draai het vuur laag en voeg de kip, peper, gember en sereh toe.
- Laat het circa 25 minuten zachtjes koken.
- Was de paksoi en snijd fijn.
- Schil de wortel en rasp.
- Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd de paksoi, wortel en noedels toe.
- Was en halveer de limoen en knijp 1 helft uit boven de pan en doe de beide helften in de soep.
- Breng de soep op smaak met vissaus.
- Strooi er de gehakte koriander over.
- Verwijder voor het opdienen de serehstengel en de citroenhelften.
* In plaats van kipfilet en kippenbouillon deze keer een gegrild kippetje van de slager genomen, vel verwijderd, borstfilets apart gehouden en van de rest snel een bouillon getrokken. Op het laatst de kleingesneden borstfilets toegevoegd.
Recept van Rudolp van Veen uit 24Kitchen. Was lekker.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten