Dit Portugese recept heb ik voor 1 persoon gemaakt in een individueel schaaltje. De helft van een klein blikje Bonduel kikkererwten van 150 ml was voldoende.
Ingrediënten voor
4-6 personen
250 g uien, in
dunne plakjes gesneden
30 ml olijfolie
300 g magere chouriço (Portugese worst) of anders Spaanse chorizo dulce, in dunne plakjes
250 g wortelen,
in blokjes gesneden
1 blik tomaten in stukjes - 400 g
1 blik kikkererwten - 800 g
Zout
1 snufje
gedroogde Spaanse gemalen peper
6 eieren
Bereiding
Spoel de
kikkererwten onder koud stromend water en afvoer. Verwarm de oven voor op 180 º
C.
- Verhit de olijfolie in een pan. Voeg de gesneden uien en chorizo toe. Bak op middelhoog vuur gedurende 5-6 minuten.
- Voeg de in blokjes gesneden wortelen en in blokjes gesneden tomaten met hun sap. Zet het vuur lager en dek af. Sudderen op een laag vuur gedurende 10-15 minuten, af en toe roeren.
- Voeg de kikkererwten toe. Breng op smaak met een beetje zout en gemalen peper. Meng goed en haal van het vuur.
- Breng het mengsel in een ovenschaal. Maak met de onderkant van een lepel 6 holtes en breek een ei in elke holte. Zet in 30 minuten in de oven.
Recept van TascadaElvira
Geen opmerkingen:
Een reactie posten