Pagina's

zaterdag 23 maart 2013

Garnalen met sugarsnaps en broccoli



Van het restje groenten dat ik overhad van Jamie's 15 minuten gerecht met zalm en groenten had ik nog broccoli en sugarsnaps over. Met wat garnalen uit de diepvries dit simpele gerechtje gemaakt.

Ingrediënten:
100 gr sugarsnaps
200 gr broccoli in roosjes en steeltjes in plakjes
3 el wokolie
1 teentje knoflook, fijngehakt
2 cm verse gember
3 bosuitjes
250 gr grote garnalen
zoete chilisaus
Sausje:
1 el sojasaus
2 dl bouillon
1/2 tl azijn
1/2 tl suiker


Bereiding:
  1. Blancheer de broccoli en sugarsnaps in een paar minuten. Spoel ze in een vergiet af onder koud water en laat ze goed uitlekken.
  2. Verhit de olie in de wok en roerbak de fijngesneden gember en knoflook tot het geurt.
  3. Voeg de broccoli, sugarsnaps en bosui toe en roerbak 2 minuten.
  4. Voeg de garnalen toe en roerbak nog 2 minuten.
  5. Breng op smaak met het sojasausje.

Serveer met chilisaus.

Gebaseerd op een recept van het Nederlands visburau

Geen opmerkingen:

Een reactie posten