Pagina's

maandag 11 maart 2013

Groenekool met spekjes, slagroom en truffelolie


Bij wild eet ik meestal knolselderijpuree, maar deze keer maakte ik bij haas dit groenekool recept uit  het kookboek 'De nieuwe kijk op koken'. Zelfs koolhaters zullen het lekker vinden.

Ingrediënten:
400 gr panklare groenekool, heel fijn gesneden
1/2 ui, gesnipperd
50 gr gerookte spekreepjes
1 el olie
5 el slagroom
truffelolie naar smaak
( Parmezaanse kaas)

Bereiding:

  1. Bak in een ruime pan het spek met de ui enkele minuten zachtjes in de olie.
  2. Voeg de kool toe en laat de groente al omscheppend slinken. Voeg zout en 3 eetlepels water toe en laat de groente afgedekt in ca. 20 minuten gaar worden.
  3. Roer de room en naar smaak enkele druppels truffelolie door de groente.
  4. Bestrooi de groente eventueel met kaas.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten