Pagina's

zondag 3 maart 2013

Spinazie en champignonssalade met pompoencroutons en pompoenpitolie


Weer een receptje waarbij ik de heerlijke pompoenpitolie kon gebruiken.


Ingrediƫnten:
Dressing van 3 eetlepels pompoenpittenolie, 2 eetl.oude balsamicoazijn, zout en peper
Stuk flespompoen, geschild, en in blokjes
1 eetlepel.of meer olijfolie voor de pompoen

6 grote champignons of portobello’s van ongeveer 5 cm
1 eetlepel.of meer olijfolie voor de champignons

200 gr jonge spinazie, gewassen en gedroogd

2 eetl.of meer pompoenzaden, geroosterd

zout en peper naar smaak

Bereiding:
  1. Doe de pompoenblokjes in een ovenschaal, meng ze met olijfolie, breng op smaak met zout en peper en laat in een 220 graden oven gekarameliseerd en zacht worden(ongeveer 30 minuten).Haal ze uit de oven en iets laten afkoelen
  2. Verhit in de tussentijd een pan op een matig hoog vuur en voeg de olie toe.Voeg de champignons toe en breng op smaak met zout en peper.
  3. Om te serveren, meng de spinazie met de dressing en breng op smaak met zout en peper. Schik op het bord, leg de champignons op de spinazie en top met de pompoencroutons.
  4. Bestrooi met de geroosterde pitten en serveer.Sprenkel er een beetje extra pompoenpittenolie over voor extra smaak.
Recept van Karen van Back Road Journal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten