Ingrediënten:
16 aperges
1 tl zout
5 dl (kook)room/crème fraîche
1 bosje kervel
4 plakjes bladerdeeg van 12x6 cm
Noilly Prat vermouth
Bereiding:
De oven voorverwarmen op 220C.
- De kervelblaadjes van de steeltjes plukken.
- De asperges schillen en opzetten in de room of de crème fraîche met het zout. In 10 minuten gaar laten koken.
- Terwijk de asperges staan te koken de plakjes bladerdeeg in de oven bakken.
- De saus afmaken door in de room een scheutje Noilly Prat te gieten en er de kervelblaadjes door te roeren.
- De bladerdeegplakjes uit de oven halen en opensnijden.
- De asperges op de onderkanten leggen, de saus er over scheppen en het dekseltje van bladerdeeg er bovenop leggen.
Recept van Wim Stolk patron chef-kok van Auberge ' De Papenberg'in Afferden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten