'Ze zullen wel uit het buitenland komen', zei de groentenvrouw op de markt. Ik ken raapstelen alleen als het prille jonge groen van een raapje, maar dit waren joekels van een halve meter. Ik ging op zoek naar buitenlanden waar ze raapstelen eten, en dat zijn er niet veel. In Italië heb je cime di rapa, maar dat is heel iets anders. Nu blijkt het typisch iets van Gallicië te zijn, daar heten ze grelos en in buurland Portugal nabiças.
Reden om iets Gallicisch/Portugees te maken.
Ingrediënten:
1 bos raapstelen
1 blik Black eye boontjes van Bonduelle
knoflook
olijfolie
zout en peper
Bereiding:
- Snij de stelen van de raapstelen in stukken, leg ze in een pan met water zodat ze net bedekt zijn en laat het water aan de kook komen. Giet af en spoel ze af in een zeef onder de koude kraan.
- Snij de bladen grof.
- Spoel de boontjes uit blik af.
- Verwarm een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de gesneden knoflook tot het geurt. Meng er de raapstelen door en laat de raapsteelblaadjes slinken. Voeg de boontjes toe en laat ze warm worden.
Van het restje de volgende dag frittata gemaakt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten