I
Ingrediƫnten
8 varkensworstjes (liefst korte, dikke)
2 el grove
mosterd
een eetlepel
gladde Dijon mosterd
3 volle eetlepels
vloeibare honing
2 el citroensap
Voor de puree
750g wortelen
een flinke klont boter
Bereidingswijze
Zet de oven op
200C
- Leg de worsten in een braadslee groot genoeg is om ze in een enkele laag te leggen.
- In een kom de mosterd, honing en citroensap mengen. Roer goed door en giet over de worstjes.
- Braad gedurende 25-30 minuten in de oven, rol de worstjes door het honing en mosterd mengsel een of twee keer tijdens het braden, zodat ze uiteindelijk een kleverig, glanzend laagje hebben.
- Maak ondertussen de puree. Maak de wortelen schoon, snijd ze in stukjes en leg ze in een stoommandje of metalen vergiet boven een pan met kokend water. Stoom, afgedekt, gedurende 15-20 minuten of tot ze net gaar zijn.
- Haal de wortelen uit de stomer en pureer met een royale klontje boter. Verdeel de puree over de borden en leg de worstjes bovenop.
Recept van Nigel Slater
Geen opmerkingen:
Een reactie posten