Een
eenvoudig Spaans gerechtje met stokvis (bacalao).
Ingrediënten:
Enkele stukken
stokvis zonder huid, 12 uur of langer geweekt en een paar keer het water ververst.
een rode ui
Groene paprika
2 Knoflooktenen
Gedroogde Spaans
peper
Olijfolie
Bereiding:
- Bak de stokvis om de stukken wat kleur te geven, maar vooral niet te lang bakken. Neem de stokvis uit de pan en zet apart.
- Bak in dezelfde pan de gesneden ui en de knoflooktenen.
- Voeg daarna de kleingesneden paprika en de in ringetjes gesneden gedroogde peper toe.
- Wanneer de uien en de paprika zacht zijn de stukken stokvis toevoegen en een paar minuten mee verwarmen. Op smaak brengen met peper
- Opdienen met een beetje extra olijfolie.
Ik heb me niet helemaal aan het originele recept gehouden, maar geroosterde paprika's gebruikt.
Stokvis zonder huid of graat is verkrijgbaar bij AH bij de afdeling Amerikaanse producten.
Recept uit La Cocina Paso a Paso
Stokvis is kabeljauw en bacalao ook.
BeantwoordenVerwijderenMaar stokvis is geen bacalao!!!
Het zijn twee verschillende conserverings methoden (uit de tijd dat er nog geen koel- en vriesmogelijkheden waren)
Stokvis werd in de koude en droge noordse wind gedroogd tot alle vocht eruit was.
Je kan er een gat mee in de tafel slaan.
Bacalao werd (aan boord) gezouten en later aan de wal gedroogd (Spanje/Portugal).
Echter, er zit zoveel zout in dat het niet helemaal droog wordt (want zout is hygroscopisch).
Arie
Hoe noemt u het dan in het Nederlands? Het is ook geen klipvis.
BeantwoordenVerwijderen