.
Ingrediënten:
200 gr Hollandse garnalen
500 gr witte asperges
750 ml
(zelf getrokken) kippenbouillon
15 gr
boter
nootmuskaat
125 ml
slagroom
1
sjalot, gesnipperd
1 el
verse dille, fijngehakt + enkele takjes voor garnering
Bereiding:
- Schil de
asperges en verwijder de harde onderkanten, snijd de aspergepunten op 5 cm af
en stoom ze in een stoommandje in de stoompan in 6-8 minuten beetgaar. Snijd de
rest van de asperges in stukjes.
- Smelt de
boter in een soeppan, bak de sjalot en de aspergestukjes in 2-3 minuten glazig op
laag vuur. Voeg de bouillon toe en laat het 10 minuten zachtjes koken.
- Roer de
gehakte dille erdoor, pureer tot een mooi gladde soep en roer de room erdoor. Warm
de aspergesoep nog heel even door en voeg zout, gemalen peper en nootmuskaat
naar smaak toe.
- Schep de aspergesoep in diepe borden en garneer met
aspergepunten, garnalen en een takje dille.
Recept gezien op de Belgische tv.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten