Het ziet er niet zo aantrekkelijk uit op de foto, maar het is echt lekker. En makkelijk te maken.
Het recept komt van de onvolprezen site Aziatische-ingrediƫnten.nl
Ingrediƫnten:
Hele vis, of makkelijker visfilets (dorade, zeebaars, wat
je maar wilt, ik nam hier scholfilets)
gemberwortel
zout
suiker
lente-ui
olie
Lichte sojasaus of seafood sojasaus van Lee Kum Kee
Ik maakte het in een stoommandje in de wok.
Bereiding:
Men neme:
2
visfilets
3 cm verse gemberwortel in dunne reepjes (julienne)
Leg de vis op 2
borden, of anders 1 groot bord die in je stoompan/-mand/-oven past.
Verdeel de
julienne van gember over de twee vissen.
Stoom de vis,
afhankelijk van de grootte en dikte gaar. Zo’n 6-8 minuten.
Haal de bordjes
uit de stomer, check of de vis gaar is, anders zet je ze terug.
Ik giet het
stoomvocht op de bordjes meestal weg.
(voor
de volgende stappen zet je beter alles op volgorde klaar)
Bestrooi de
gestoomde vis nu met:
1
snufje zout
1
snufje suiker
Beleg de vis met:
1
handje julienne gesneden lente-ui
Verhit in een
pannetje tot rookpunt:
2
eetlepels olie (bijv arachide olie, nooit olijfolie)
En giet
voorzichtig de gloeiendhete olie over de vis.
Het is de
bedoeling dat de lente-ui begint te sissen.
Giet tot slot
over elke filet:
1 el
Chinese lichte sojasaus of 1
el Japanse sojasaus of
nog beter 1 el seafood sojasaus (speciaal voor dit gerecht bedoeld!) (zolang het maar geen ketjap manis of donkere sojasaus is)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten