Groente blancheren, reepjes lente-ui, gember en chilipeper op de groente leggen en daarover gloeiendhete olie gieten, wat sojasaus erbij. Zo makkelijk is het.
Ingrediƫnten
300g choy sum, pak choi of andere Chinese
bladgroente
2 lente-uitjes, in fijne reepjes
10g stukje gember, geschild en in fijne reepjes
een klein stukje van rode chilipeper of rode paprika
voor kleur, in fijne reepjes gesneden. (optioneel)
4 el bakolie
2 el lichte sojasaus verdund met 2 eetlepels heet
water.
Variatie met fijngehakte knoflook en gember door het hete sausje |
Bereiding:
- Breng een pan met water aan de kook. Voeg een theelepel zout en een eetlepel olie aan het water toe, blancheer de choy sum ongeveer een minuut of zo tot ze niet meer rauw is (de stengels moeten nog een beetje knapperig zijn).
- Schep de groente met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken.
- Leg de choy sum netjes op een stapeltje op een serveerschaal en leg er de reepjes lente-ui, gember en chilipeper bovenop.
- Verhit de rest van de olie op hoog vuur. Schenk de hete olie over de groente, die daardoor hevig moet gaan sissen.
- Giet tot slot de aangelengde sojasaus over het gerecht en serveer direct.
Recept van Fuchsia Dunlop uit The Telegraph
Hier meer makkelijke Chinese recepten voor vis en voor kip.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten