Ingrediënten:
600 gr Catalaanse worstjes
2 rode uien
2 rode paprika's
2 gele paprika's
1 el gehakte salie
3 el olijfolie
peper en zout
eventueel sesamolie en sesamzaadjes
Bereiding:
- Prik de worstjes met een vork in en leg ze 5 minuten in water dat tegen de kook aan is. Laat uitlekken en afkoelen.
- Maak de uien en paprika's schoon en snij ze in stukjes.
- Snij de worstjes in stukjes van ongeveer 2 cm.
- Doe de gesneden ui, paprika en worst en in een kom. Voeg de gehakte salie toe en 3 el olijfolie of 2 el olijfolie en 1 el sesamolie toe. Bestrooi met zout en peper en laat afgedekt 1 uur marineren.
- Rijg de worst en de groenten aan stokjes.
- Rooster eventueel sesamzaadjes in een droge koekenpan.
- Grill de spiesen 5 à 10 minuten en bestrooi met de sesamzaadjes.
Recept uit Bon profit! Magazine des saveurs et produits du terroir Catalan.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten