Karbonades uit Shanghai |
Ingrediënten:
4 schouderkarbonaden zonder bot
1 lente-ui of stukje prei
2 plakjes verse gember
sojasaus
Chinese kookwijn of pale medium sherry
suiker bloem olie
Voor erbij: hoisin-, pruimen- of oestersaus
Bereiding:
- Prik de karbonades in met een satéprikker. zodat ze tijdens het bakken niet kromtrekken. Leg ze op een schaal.
- Sla de lente-ui en gember plat en leg ze op de karbonades.
- Maak een marinade van 4 el sojasaus, 1 el sherry en 2 el suiker. Druppel dit over de karbonades. Laat ze zo 30 minuten staan.
- Haal de karbonades uit de schaal en haal ze licht door de bloem.
- Verhit 4 el olie in een grote koekenpan. Bak de karbonades aan beide kanten op hoog vuur bruin. Zet het vuur laag, doe een deksel op de pan en bak ze in 10 minuten gaar.
- Snij de karbonades in de breedte in repen van 1,5 à 2 cm en schik ze op een schaal.
Serveer naar smaak met hoisin-, pruimen- of oestersaus.
Recept uit Het Chinese Kookboek deel 1
Geen opmerkingen:
Een reactie posten