Ingrediƫnten voor 4 personen
2 kg mosselen
4 sjalotten fijngehakt
Voor de bouillon:
Visbouillonblokje (of maak zelf visbouillon van graten e.d.)
1 ui fijngesneden
1 prei fijngesneden
1 wortel fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngehakt
Olijfolie
1 glas witte wijn
2 l. water
10 eetlepels tomatensaus
een scheut room
Zout en peper
Bereiding:
- In een grote pan in een beetje olijfolie de sjalot aanzweten. Voeg de mosselen + wijn toe
- Wanneer de mosselen open zijn, uit laten lekken, de schelpen verwijderen en het kookvocht bewaren.
- Fruit in een soeppan in een beetje olie, de ui + prei + wortel + knoflook + olie + peper.
- Voeg tomatensaus en de helft van de mosselen toe.
- Voeg het (gezeefde) mosselkookvocht toe en ca 2 ltr water en kook 15 minuten.
- Pureer de soep
- Voeg de room toe, maak af op peper en zout.
- Giet de soep in een soepkom over de rest van de mosselen..
Recept uit Diario Vasco
Geen opmerkingen:
Een reactie posten