Dit recept heb ik uit de NRC
van gisteren. Een tropische verrassing in Hollandse kaas is keshi yena uit
Curaçao. Oorspronkelijk was keshi yena – papiamento voor gevulde kaas – een in
de oven gebakken uitgeholde Edammer met een rijke vulling. Nu kan het ook een
terrine bekleed met kaas zijn of zelfs een met kaas gegratineerde ovenschotel.
Voor twee
personen:
100 gram Edammer
kaas in plakken
250 gram gaar
kippenvlees
1 tomaat zonder
de pitjes in blokjes
1 kleine ui in
snippers
1 gesnipperd
teentje knoflook
8 olijven zonder
pit in plakjes
½ eetlepel
kappertjes
1 eetlepel
piccalilly
1½ eetlepel
rozijnen
een kwart rode
peper in snippers
1 eetlepel
fijngeknipte bieslook
1 eetlepel
fijngeknipte peterselie
1 eetlepel
worcestersaus
2 kleine eieren
peper en zout
1 eetlepel olie
Bereiding:
Verwarm de oven op 180 graden. - Bak de uisnippers glazig in tweederde van de olie. Laat op het laatst de knoflook mee fruiten.
- Snijd het kippenvlees in kleine blokjes. Kluts de eieren. Meng alle ingrediënten, behalve de kaas. Voeg naar smaak peper en zout toe.
- Vet een ovenschaal in met de rest van de olie. Vul de schaal met het kipmengsel. Laat het 20 minuten bakken op 180 graden.
- Leg de plakjes kaas erop en laat nog eens 10 minuten bakken, zo nodig op een hogere temperatuur om de kaas te laten kleuren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten