De combinatie vlees met vis staat in zowel in Frans als Spaans Catalogna vaak op het menu, als Mar i Munt - zee en bergen. Dit is een klassieker pollastre amb gambas, waaraan de Catalaanse kok Pierre-Louis Marin, chef van l'Auberge du Cellier in Montner met dit recept zijn eigen twist aan geeft.
Ingrediënten:
Kipfilet of kipdij zonder vel
gamba´s
champignons
crème fraîche
olijfolie
1 glas muscat de rivesaltes of brandy of niet droge sherry
Bereiding:
- Snij het kippenvlees in 1 cm brede reepjes.
- Bak de kip aan in een beetje olijfolie, voeg zout en veel peper toe.
- Voeg de gesneden champignons toe, en daarna de gepelde garnalen.
- Bak het geheel 5 minuten op hoog vuur.
- Draai het vuur lager, voeg de alcohol toe en flambeer het gerecht.
- Roer er van het vuur af 2 lepels crème fraîche door.
Was lekker en snel te maken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten