dinsdag 3 september 2013

Kip met gamba´s



De combinatie vlees met vis staat in zowel in Frans als Spaans Catalogna vaak op het menu, als Mar i Munt - zee en bergen.  Dit is een klassieker pollastre amb gambas, waaraan de Catalaanse kok Pierre-Louis Marin, chef van l'Auberge du Cellier in  Montner met dit recept zijn eigen twist aan geeft.

Ingrediënten:
Kipfilet of kipdij zonder vel
gamba´s
champignons
crème fraîche
olijfolie
1 glas muscat de rivesaltes of brandy of niet droge sherry

Bereiding:

  1. Snij het kippenvlees in 1 cm brede reepjes.
  2. Bak de kip aan in een beetje olijfolie, voeg zout en veel peper toe.
  3. Voeg de gesneden champignons toe, en daarna de gepelde garnalen.
  4. Bak het geheel 5 minuten op hoog vuur.
  5. Draai het vuur lager, voeg de alcohol toe en flambeer het gerecht.
  6. Roer er van het vuur af 2 lepels crème fraîche door.


Was lekker en snel te maken.

Geen opmerkingen: