Ingrediënten:
½ kg gehaktballetjes* (shortcut: een zak Ikea balletjes)
½ kg zoete aardappelen (bataat)
1 kg tomaten of een groot blik tomaten en een klein blikje
tomatenpuree
2 grote uien, fijngesneden
olie om te bakken
zout, naar smaak
1/2 theelepel zwarte peper
1/2 theelepel kaneel
1/2 theelepel piment (all spice)
gehakte peterselie om te garneren
Bereiding:
- Neem een grote pan en bak de gesneden ui in wat olie goudbruin; voeg het blikje tomatenpuree toe, bak ze aan en verdun met een kopje water. Voeg de tomaten toe en de kruiden toe. Laat de tomatensaus 30 minuten sudderen.
- Bak de gehaktballetjes in wat olie in een koekenpan bruin en zet ze apart.
- Snij de bataat in blokjes, bak ze in een laagje olie en zet apart.
- Doe de gebakken gehaktballetjes en de bataat in de pan met tomatensaus en laat nog eens 20 minuten pruttelen.
* Recept gehaktballetjes (kafta): doe in de keukenmachine 1
cup gehakte ui, ½ kg gehakt half om half (kan rund-lam zijn), zout, peper,
paprika en piment (all spice), ½ cup peterselie. Meng tot een pasta. Rol er kleine balletjes van.
Was best lekker.
Gebaseerd op een recept van Taste of Beirut. Kan ook gemaakt worden met gewone, niet kruimige aardappelen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten