Ingrediƫnten:
2 eetlepels boter
1 ui, fijngehakt
2 grote
pastinaken, geschild en in blokjes van 1 cm
1 teentje
knoflook, fijngehakt
750ml kokend water
1 bouillonblokje
2 theelepels
curry poeder
100ml slagroom
Zout en peper
Gedroogde pepertje of paprikapoeder om te garneren
Bereiding:
- Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Fruit de ui in boter tot het zacht is, ongeveer 5 minuten. Voeg de pastinaak, knoflook en curry poeder toe en bak een paar minuten om de smaken los te laten komen.
- Kook het water en meng met het bouillonblokje in een aparte kom. Voeg toe aan de pan en meng goed.
- Laat 15 minuten zachtjes doorkoken tot de pastinaak zacht is en makkelijk te breken met een houten spatel.
- Haal van het vuur en mix met een staafmixer of keukenmachine.
- Roer de room erdoorheen en verwarm.
- Breng op smaak met zout en peper en garneer met verkruimeld gedroogd pepertje of paprikapoeder.
Was lekker.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten