zaterdag 14 december 2013

Pastinaaksoep



Ingrediënten:
2 eetlepels boter
1 ui, fijngehakt
2 grote pastinaken, geschild en in blokjes van 1 cm
1 teentje knoflook, fijngehakt
750ml kokend water
1 bouillonblokje
2 theelepels curry poeder
100ml slagroom
Zout en peper
Gedroogde pepertje of paprikapoeder om te garneren

Bereiding:
  1. Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Fruit de ui in boter tot het zacht is, ongeveer 5 minuten. Voeg de pastinaak, knoflook en curry poeder toe en bak een paar minuten om de smaken los te laten komen.
  2. Kook het water en meng met het bouillonblokje in een aparte kom. Voeg toe aan de pan en meng goed.
  3. Laat 15 minuten zachtjes doorkoken tot de pastinaak zacht is en makkelijk te breken met een houten spatel.
  4. Haal van het vuur en mix met een staafmixer of keukenmachine.
  5. Roer de room erdoorheen en verwarm.
  6. Breng op smaak met zout en peper en garneer met verkruimeld gedroogd pepertje of paprikapoeder.



Was lekker.

Geen opmerkingen: