Pagina's

woensdag 29 januari 2014

Diepvries-fruit met warme witte chocoladesaus van Nigella



Een lekker en makkelijk te maken last minute toetje van Nigella uit de serie Nigellissima. Ik had geen limoncello in huis, en zonder dat was het ook al lekker. Alle ingrediƫnten kwamen uit mijn standaard voorraad en het is niet de bedoeling dat je het diepvriesfruit ontdooit. Juist het koude van het fruit en de warme witte chocloladesaus maken het zo lekker.


Ingrediƫnten:
500g diepvries bosvruchten (bramen, bosbessen, frambozen, rode bessen)
250 ml  slagroom
4 el limoncello
200 gr witte chocolade , fijngehakt

Bereidingswijze
  1. Doe de room en twee eetlepels van de limoncello in een melkpannetje en verwarm tot net tegen de kook aan.
  2. Neem de pan van het vuur, voeg de witte chocolade toe en draai de pan in de rondte zodat de chocolade oplost.
  3. Neem het fruit uit de vriezer en schik ze in een enkele laag in een schaal of bord met een opstaand randje  (zodat de saus er niet afdruipt). Besprenkel het fruit met de resterende twee eetlepels limoncello en laat een paar minuten intrekken, terwijl je de pan met de  witte chocolade af toe ronddraait zodat de chocolade goed in de in de limoncelloroom smelt.
  4. Roer het chocolade-room mengsel voorzichtig met een rubberen spatel, nog steeds van het vuur, totdat het glad is en giet het dan over het fruit en serveer direct.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten