Salamelle al finocchio con verza e zucca |
Ingrediƫnten:
600 g verse varkensworstjes
400 g savooiekool
250 g geschilde pompoen
venkelzaadjes
rozemarijn
tijm
azijn
extravergine olijfolie
zout
600 g verse varkensworstjes
400 g savooiekool
250 g geschilde pompoen
venkelzaadjes
rozemarijn
tijm
azijn
extravergine olijfolie
zout
Bereiding:
- Kook de varkensworstjes ca. 10 minuten in kokend water met wat zout, 1 el venkelzaadjes en 1 el azijn.
- Haal de worstjes met een schuimspaan uit het water en laat ze afkoelen. Verwijder het velletje.
- Snijd de kool in stukken. Blancheer de kool 3-4 minuten in hetzelfde water als de worstjes. Giet de kool af, knijp overtollig vocht eruit en breng op smaak met zout.
- Snijd de pompoen in plakken van ca. 0,5 cm dik. Verhit een scheutje olie in de koekenpan. Bak hierin de pompoen met fijngehakte tijm en rozemarijn goudbruin. Haal de pompoen uit de pan en breng op smaak met zout.
- Bak in dezelfde pan de worstjes rondom bruin. Voeg de kool toe. Bak het geheel nog 5-6 minuten en zet het vuur uit.
- Dien de worstjes en de kool gelijk op met de pompoen.
Smaakte goed, maar de volgende keer moet ik niet vergeten de harde nerven uit de kool te snijden.
Recept uit La Cucina Italiana
Geen opmerkingen:
Een reactie posten